Şöyle okuduklarımı bi kez gözden geçirdiğimde okuduklarımın çoğunlukla roman olduğunu görüyorum. Bir öğretmenim roman okumamın bana bir yararı olmayacağını söylemişti. Kendisi okumazmış roman vakit kaybıymış ona göre... Ama bence böyle değil. Roman insana birşey katar mı? Katar diyorum. Bilinçli okursan neden olmasın? Mesela bir dönemi yansıtan bir roman okuduğunu biliyorsan o dönemin bazı özelliklerini pek ala kitaptan çıkartabilirsin.
Genellikle dünya klasiklerini okumak istiyorum. Ama okuduğum dünya klasikleri pek bilinmiyor gibime geliyor

Bazen okuduğum klasiklerin, klasik olduğunu farkedenlerin sadece ben ve yayın evinden ibaret olduğunu düşünüyorum.
Kitap seçerken kitabın yeni çıkmış olması ya da çok satılması pek umrumda olmaz. Giderim Beyaz Adam'a bakarım bir saat konulara, kitaplara. Konularını okuyorum ilgimi çekerse alıyorum, okuyorum. Konunun ilgimi çekmesi yeterli kitap seçmem de. Bu yüzden tür o kadar önemli olmuyor. İstediğim bir konuda yazılan farklı türldeki kitapları da okurum. Dediğim gibi kitap konusu ilgimi çeksin yeter. Konu biraz da ruh halimle alakalı tabi.
Komik okumuyorum ,ben zaten yeterince komik yazıyorum

Komik şeyler bulmak, görmek zor değil bence. Okuma gereği bu yüzden duymuyorum.
Makale ilgimi çeken bir konudaysa neden olmasın. Ama şimdiye kadar okumadım. Vikipedia makale mekanı aslında. Oradan bir ton yazı okudum orası ayrı. Tabi güvenirliği şüpheli.
Romantik bana göre değil. Almayayım. Gerçekten vakit kaybı

Şiir kitaplarını anlayamama korkum var. Söz sanatlarını bulabilirm ama bazen yanlış anlıyorum (: Romantizm bence sadece şiirde güzel. Ben klasizm ve naturalizm insanıyım.
Tarih okumak zevklidir (: Rahatlıkla birşey kapabilirsin. Kendi ülkeme ait olanları okurum genellikle. Tarih kitabı anılarla daha da tatlandırılmışsa ne ala dokunmayın bana.
Fantastik Kurgu'yu çok dinledim ama hiç okumadım. Sınıfımızda bir fantastik kurgu manyağı var da... Dinlerken çok hoşuma gidiyor aslında bir bakmak lazım.
Kişisel gelişimi de ekleyin bence ankete