turkrockcafe.com turkrockcafe.com
  Ana Sayfa FORUM Yardım Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: EN ÇOK OKUDUĞUNUZ KİTAP TÜRÜ NEDİR ?
KORKU/GERİLİM
POLİSİYE/MACERA
KOMİK
ROMANTİK
ŞİİR
DENEME/MAKALE
TARİH
FANTASTİK KURGU
PSİKOLOJİK ROMAN
DİĞER

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: OKUDUĞUNUZ KİTAP TÜRÜ  (Okunma Sayısı 879 defa)
YANKI
Ziyaretçi
« : 23 Nisan 2007, 22 11 »

SİZİN OKUDUĞUNUZ KİTAP TÜRÜ NEDİR?
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2008, 16 16 Gönderen: Mort Rainey » Logged
Mort Rainey
Onursal Üye
Prof.Rocker
**
Offline Mesaj Sayısı: 2079

« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2007, 22 48 »

benim katılabileceğim bir anket değil kusura bakma bence insan bir alana bağlı kalmamalı  ama aşktan uzak durmaya calıştıgımı söyleyebilirim Gülümseme
sherlockh
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 30

« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2007, 23 25 »

ben fantastik kurgu okuyom. bi de polisiye. bunlar heyecan duyarak okuduklarım. ama bana katkı sağlayan hertürden kitabı okurum.
the_mad
Editör
Prof.Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 588

God is Great ?...

« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2008, 00 17 »

denemeleri seviorum... ama en güzeli biyografiler.. birilerinin hayatlarını okumak ögrenmek super bır duygu... =)

spiderboy
Editör
Prof.Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 1430

hüzünlü...

« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2008, 10 30 »

okumayan bi nesilin okumayan bir torunuyum roman okumak yerine daha doğrusu başkalarının hayallerini okumak yerine ya kendi hayallerimi kurmuşumdur yada güncel şeylerle ilgilenip gazete dergi tv gibi yayın araçlarından yararlanmışımdır Göz kırpan

Masiva
Kaos|Ruskozmonot
Onursal Üye
Uzman Rocker
**
Offline Mesaj Sayısı: 249

Haziran hiç gelmesin!

« Yanıtla #5 : 23 Haziran 2008, 06 43 »

Şöyle okuduklarımı bi kez gözden geçirdiğimde okuduklarımın çoğunlukla roman olduğunu görüyorum. Bir öğretmenim roman okumamın bana bir yararı olmayacağını söylemişti. Kendisi okumazmış roman vakit kaybıymış ona göre... Ama bence böyle değil. Roman insana birşey katar mı? Katar diyorum. Bilinçli okursan neden olmasın? Mesela bir dönemi yansıtan bir roman okuduğunu biliyorsan o dönemin bazı özelliklerini pek ala kitaptan çıkartabilirsin.

Genellikle dünya klasiklerini okumak istiyorum. Ama okuduğum dünya klasikleri pek bilinmiyor gibime geliyor  Sırıtan Bazen okuduğum klasiklerin, klasik olduğunu farkedenlerin sadece ben ve yayın evinden ibaret olduğunu düşünüyorum.

Kitap seçerken kitabın yeni çıkmış olması ya da çok satılması pek umrumda olmaz. Giderim Beyaz Adam'a bakarım bir saat konulara, kitaplara. Konularını okuyorum ilgimi çekerse alıyorum, okuyorum. Konunun ilgimi çekmesi yeterli kitap seçmem de. Bu yüzden tür o kadar önemli olmuyor. İstediğim bir konuda yazılan farklı türldeki kitapları da okurum. Dediğim gibi kitap konusu ilgimi çeksin yeter. Konu biraz da ruh halimle alakalı tabi. 

Komik okumuyorum ,ben zaten yeterince komik yazıyorum Kahkaha Komik şeyler bulmak, görmek zor değil bence. Okuma gereği bu yüzden duymuyorum.
Makale ilgimi çeken bir konudaysa neden olmasın. Ama şimdiye kadar okumadım. Vikipedia makale mekanı aslında. Oradan bir ton yazı okudum orası ayrı. Tabi güvenirliği şüpheli.
Romantik bana göre değil. Almayayım. Gerçekten vakit kaybı  Sırıtan
Şiir kitaplarını anlayamama korkum var. Söz sanatlarını bulabilirm ama bazen yanlış anlıyorum (: Romantizm bence sadece şiirde güzel. Ben klasizm ve naturalizm insanıyım.
Tarih okumak zevklidir (: Rahatlıkla birşey kapabilirsin. Kendi ülkeme ait olanları okurum genellikle. Tarih kitabı anılarla daha da tatlandırılmışsa ne ala dokunmayın bana.
Fantastik Kurgu'yu çok dinledim ama hiç okumadım. Sınıfımızda bir fantastik kurgu manyağı var da... Dinlerken çok hoşuma gidiyor aslında bir bakmak lazım.

Kişisel gelişimi de ekleyin bence ankete  Göz kırpan
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2008, 06 48 Gönderen: Masiva » Logged

Ööö(gh)SSsss(ZzzZzZz..)
Enternasyonal
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 3

« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2009, 11 33 »

Şıklarda Siyasî/Politik yok; ama en çok bu tür kitaplar okuyorum..

Okuduğum bölüm itibariyle bu kitaplar gelişimime daha çok yarar sağlıyor. Lisedeyken roman okumayı çok severdim; ama şimdi roman tatmin etmiyor.

Hadi değiştirelim her şeyi.. Devrim olsun bunun ismi...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: