turkrockcafe.com turkrockcafe.com
  Ana Sayfa FORUM Yardım Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: Sizce yerli rock yabancı rockla başölçüşebilir mi?
Kesinlikle. Hatta Yerli Rock diğerinden daha iyi bana göre. - 55 (45.5%)
Ne arar. bizimkiler taklitten ibaret. - 25 (20.7%)
Yabancı ve Türk çe Rock aynı zevkle dinliyorum. - 32 (26.4%)
Ben bilmem kocam bilr. o da der ki .. - 9 (7.4%)
Toplam oy: 107

Sayfa: [1] 2 3 4
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sizce yerli rock yabancı rockla başölçüşebilir mi?  (Okunma Sayısı 5136 defa)
deniz
Ziyaretçi
« : 12 Kasım 2006, 17 30 »

Yerli ve Yabancı Rock ı bizim için kıyaslar mısınız. ?
Sizce biz de yabancılarla benzer klasmanda mıyız ?
İnDrA
Dr.Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 263

« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2006, 21 31 »

asla öle bişey mümkün deil tabi çok salam grupalrımız var ama yabancılarla aynı kulvarda yarışmak için daha çok çaba,çalışma ve emek lazım  Göz kırpan

siyahın kaderi suçlanmaktır...
eMo
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 32

« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2006, 21 55 »

Ne yalan söyliyim ben rock 'ı Barış Manço 'dan öğrendim şuana kadarda yabancı rock 'çılardan  Evenescence , Editors , Monowar , Muse , Placebo , Avril dinledim bunlardan başkasının albümlerinide takip etmiyorum tek tük hit olan parçalarını dinliyorum.. Amma velâkin türkçe rock çılardan dinlediklerimi saymaya kalkasam baya bi uzun sürer bizimkiler bana daha çok hitâp ediyorlar ve bana görede çok iyiler..

Bora
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2006, 17 14 »

Türk rock müziğinin üstün yanını görmek için lütfen "makalelerdeki bulgur rock" başlıklı yazımızı okuyun.
endercan
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 4

« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2006, 21 52 »

Yerli ve Yabancı Rock ı bizim için kıyaslar mısınız. ?
Sizce biz de yabancılarla benzer klasmanda mıyız ?
ya deniz bence yerli rOck daha ii böle bir şeyin bence OyLaması Olmaz BenLe mesela teoman ile avril lavigneden aynı zewkli alamam birninin ne dedini anlamıorum öbürünin ise anlıorum benceyerli rOck daha güsel Gülümseme)
MarTiaN
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 1

« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2006, 17 47 »

yerli gruplardan beğendiklerim var gayette başarılılar ama bu yabancı rock ile boy ölçüşebilecekleri anlamına gelmez..
Barış manço
TurkRockCafe Ekip
Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 17

« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2006, 12 30 »

yerli gruplardan beğendiklerim var gayette başarılılar ama bu yabancı rock ile boy ölçüşebilecekleri anlamına gelmez..

Kesinlikle sana katılıyorum dostum.Şu cover furyası bunun en somut örneği.Yerli rock şuan üretim yapamıyor.Kısır döngüde.Dikkat ederseniz alt gruplar popüler oluyor.Nedenide çok açık yeni bir şeyler üretiyor olmaları.Onlarda bir yere kadar gidiyor.Sonra ortadan kayboluyorlar.Buda bunun nedenini açıklıyor sanırım.Devamlı ve üretken değiliz.

Acı Ama Gerçek...
hagizmemuru
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 3

« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2006, 18 28 »

herhalde yabancılarla kıyaslanır bizim ROCK guruplarımız ölümüne ROCK çıyız  Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha
sylvia plath
Gelişen Rocker
**
Offline Mesaj Sayısı: 51

serin nuliferler sert atese ekilir

« Yanıtla #8 : 13 Aralık 2006, 21 14 »

malesef hayır...

artik hiçbir insan, hiçbir kavga ve hiçbirimiz
    bu dünyada, yapayalniz, umarsiz kalmayacak!
thoneor
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 3

« Yanıtla #9 : 17 Aralık 2006, 03 04 »

valla dostlar bence ülkemizdeki her rock gurubu değil ama içlerinden harbi rock yapan ve evrensel olarak kıyaslanabilecekler var (ama ticaret rock yapmayanlar)

CassHern
Rocker
*
Offline Mesaj Sayısı: 14

« Yanıtla #10 : 04 Ocak 2007, 02 10 »

Türk rock ztn hak ettiqini aLiyor dinLeyenLer herseyi bilir elestirir ama ben yabancı dinLemekten biktm artik black metal yabancilar iyi yapiyor ama türklerden iyi yapan adamlarda war dinniyorum demoLara onem werin turk qrubuplarin kalkinmasi icin destek wereLimm...
Turk qrubLarı dinLeyeLim...
rocker.evo
TurkRockCafe Ekip
Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 19

« Yanıtla #11 : 11 Ocak 2007, 17 48 »

bn ce de ark lar size katılıorum Karizmatik Karizmatik Karizmatik

====>avril<====
More_Tawshan
Amatör Sanatçı
Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 7

« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2007, 22 04 »

Bizimkilerin öünüdeki en büyük engel maddi problemler ve yurt dısındakı turk dusmanlıkları.... yoksa bi serdar öztop, asım cangunduz, gur akad, Hakan Şavklı ve adını unuttugum onlarca virtüözümüz dunyada gıtarıstım dıen bır cok adama bedel.... tabı bu saydıklarım onların calıstıkları müzisyenleri içinde dahıldır.... bizim ülkemizden ancak grup  84 danımarkaya mı neydı konsere gıtsın pehhhhh.... turkıyede su acıktır kı işini iyi yapan herkeze hakettıklerı saygıyı gostermıoruz... Bu degerlı muzısyenlerın degerını anlamak ıcın ılla bir Yavuz Cetın trajedısı daha yasamamız gerekır... o yuzden sıze turkıyede ısını gercekten ıyı yaptıgını dusundugunuz muzısyen ve gruplara destege cagrıorum.... unutmayın cok album fıyatları Sadece 2 paket sigara degerınde....

80'lerin ve 90'ların Ruhunu Yaşatmak İçin;
               "STİGMATA"
Barış manço
TurkRockCafe Ekip
Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 17

« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2007, 03 52 »

Bizimkilerin öünüdeki en büyük engel maddi problemler ve yurt dısındakı turk dusmanlıkları.... yoksa bi serdar öztop, asım cangunduz, gur akad, Hakan Şavklı ve adını unuttugum onlarca virtüözümüz dunyada gıtarıstım dıen bır cok adama bedel.... tabı bu saydıklarım onların calıstıkları müzisyenleri içinde dahıldır.... bizim ülkemizden ancak grup  84 danımarkaya mı neydı konsere gıtsın pehhhhh.... turkıyede su acıktır kı işini iyi yapan herkeze hakettıklerı saygıyı gostermıoruz... Bu degerlı muzısyenlerın degerını anlamak ıcın ılla bir Yavuz Cetın trajedısı daha yasamamız gerekır... o yuzden sıze turkıyede ısını gercekten ıyı yaptıgını dusundugunuz muzısyen ve gruplara destege cagrıorum.... unutmayın cok album fıyatları Sadece 2 paket sigara degerınde....

Ağzına sağlık dostum.
ıan paice
Gelişen Rocker
**
Offline Mesaj Sayısı: 84

« Yanıtla #14 : 29 Ocak 2007, 00 51 »

bence yabancı rockla kıyaslanamaz ama asla sureklı altta kalıcagı anlamına gelmez..cunku turkye dekı muzıgın muzık ıcın deıgıl para ıcın yapılma durumu turkrock muzıgını bu hale getırdı..acıkcası muzıge yenı baslayanlara gore konusuorum(studyoya gelen gruplardan)adamlar gayet rock tarıhındekı grupları bırebır calmak ıcın baslarken daha sonra bu ısten para kazanalım cabası ıcınde,okyanusdan havuza gecıs yapıolar..ole yapmayanlar zaten gercekten muzık ınsanı olarak kalmıslardı..populer kulturde onemlı kısıler olmasa da bknz yavuz cetın gercek muzı dınleyıcler tarafından tapılan bı ınsandır..yanı sorun ekonomık problemlerden oturu gelıyor.. Göz kırpan
Sayfa: [1] 2 3 4
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: