turkrockcafe.com turkrockcafe.com
  Ana Sayfa FORUM Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Pozitif, Düşünce Kırılmaz!  (Okunma Sayısı 1001 defa)
Bora
Ziyaretçi
« : 17 Kasım 2006, 16 23 »

Yaşama sevinci dediğimiz yaşama motive olma pozitif düşünceyle başlar. Nasıl düşünürsek öyle yaşarız. Bazı insanlar gayet sağlıklı olduğu halde kendilerinin sürekli hasta olduklarını söylerler. Gereksiz bir çok ağrı kesici, antibiyotik kullanırlar ve bu yüzden birgün gerçekten hasta olurlar. Bu insanlara “hastalık hastası” dendiğini duymuşsundur.

Düşüncelerin gücünü anlatan eski bir söz vardır. Aklıma gelen başıma geldi.. hayata karşı sürekli olumsuz düşünceler e sahip karamsar birinin her gününün bir öncekinden daha kötü geçmesi ve sürekli “ kader bana hiç gülmedi, batsın bu dünya” demesi ve mutsuz bir hayatı olması kaçınılmazdır.

Japonya’ da bir deney yapılmış. Deneyde aynı sürahiden iki bardak su alınmış. Bardakların birine “ güzel, iyi, harika su” gibi iltifatlar edilirken, diğer bardaktaki suya hakaretler yağdırılıyormuş. Birkaç hafta sonra ileri teknolojiyle görüntülenen su moleküllerinin yapılarında farklılık belirlenmiştir. Güzel sözler söylenen suyun molekülleri parlak, düzenli görünümdeyken, kötü davranılan suyun molekülleri karmakarışık, net olmadığı gözlenmiştir. Bu deneyden yola çıkarak vücunun % 70’inden fazlası su olan insanın, kendi kendine olumsuz şeyler söylemesi, sürekli olumsuz düşünceler üretmesinin neden olacağı şeyleri düşün.

Hayır sen güzel şeyler düşün.

Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tüm eylemlerimizi yönlendiren bilinçtir. Ya da öyle olduğunu düşünüyoruz. Bilinç bir buzdağının görünen kısmıdır. Suyun altındaki büyük parça ise bilinçaltıdır. Bilinç sürekli, bilinçaltına talimatlar ve mesajlar iletir. Bilgisayarlardaki hard diskleri düşün. Tüm bilgilerin depolandığı birleştirildiği, birleştirildiği, işlendiği yer olan hard diskte, bilgisayarda yapılan tüm işlemler iz bırakır. Bir program kullanıldığında otomatik olarak aktif hale geçerler. Bizlerinde yaşadığı her şey bilinçaltına kayıtlıdır. Unuttuğun, hatırlayamadığı bazı şeylerin ansızın aklına gelmesi, gözünde canlanması ya da rüyalarında gördüğün anlamlandıramadığın bir çok şey bilinçaltında gizlidir. Kendine iyi davran ve olumlu düşün. Olumlu düşün ki bilinç altına güzel şeyler kaydedilsin.
Pozitif düşüne kazanır.
“ Hayır, bunu yapamayacağım, sanırım başaramayacağım” diyerek bir işe başlamış ya da sınava girmiş birinin “ evet başardım” diyerek işini bitirmesi, sınavını başarıyla vermesi sence mümkün mü?

Olumsuz düşünen insan: ‘başarabilir miyim, başaramayacağım, başaramadım’ derken pozitif düşünen insan ‘başaracağım, başarıyorum, başardım’ der.
Barış manço
TurkRockCafe Ekip
Rocker
Offline Mesaj Sayısı: 17

« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2006, 20 00 »

walla bir sosyalog ancak bu kadar iyi toplumunun durumunu ifade edebilirdi.Oda Bora Serhat Çelik teşekkürler dostum Göz kırpan
sylvia plath
Gelişen Rocker
**
Offline Mesaj Sayısı: 51

serin nuliferler sert atese ekilir

« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2006, 01 53 »

POZİTİF DÜŞÜNÜN,
ÇÜNKÜ DÜŞÜNCELERİNİZ SÖZLERİNİZ OLUR.
SÖZLERİNİZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ SÖZLERİNİZ DAVRANIŞLARINIZ OLUR.
DAVRANIŞLARINIZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ DAVRANIŞLARINIZ ALIŞKANLIKLARINIZ OLUR.
ALIŞKANLIKLARINIZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ ALIŞKANLIKLARINIZ DEĞERLERİNİZ OLUR.
DEĞERLERİNİZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ DEĞERLERİNİZ KADERİNİZ OLUR.
Gandhi

artik hiçbir insan, hiçbir kavga ve hiçbirimiz
    bu dünyada, yapayalniz, umarsiz kalmayacak!
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: